Тези цветове на автомобилите привличат най-много птици

995

Неотдавнашно проучване разкри, че червените автомобили привличат повече птици, отколкото всеки друг цвят. Изследването, проведено от онлайн търговеца на дребно Halfords дава следните резултати:

 на първо място червените автомобили -18% , на второ място сините  – 14%, а в дъното на класацията са зелените само един процент от участниците в проучването. Извадката включва 1140 автомобила.
Много са теориите за това защо птиците са привлечени от определени автомобили. За едни скоро полирани автомобили страдат повече, защото птиците виждат отражение на самите себе си. Други казват, че колкото по-тъмен е цветът, толкова по-дълбоко е отразяването и колкото по-жестока е реакцията. За трети зависи къде паркирате. Има и такива, които твърдят, че синьото е най-лошото, което напомня на птиците за водата.

Други смятат, че птиците виждат червено като опасност, или птиците отиват към цветове на собственото си оперение, като например в морските курорти чайките отиват за бели автомобили, докато в градовете гълъбите отиват към сиво. Изследването “Halfords” установи, че между градовете и морския бряг има малка разлика в цветовете, за които очевидно се стремят специфични видове птици. 

Британската асоциация по орнитология е по-предпазлив за ролята на цвета в зоната на падане за птиците. “Ние знаем, че птиците могат да бъдат привлечени от определени цветове по време на дисплея, но това може да е свързано повече с мястото, където паркирате, а ако паркирате там, където птиците се гмуркат, тогава ще получите повече тор на превозното средство, “каза говорител. 

Съвети за отстраняване на птиците от автомобили 
1. Отстранете при първа възможност 
2. За леко повдигане на изпражнението от повърхността на автомобила трябва да се използва влажна кърпа. 
3. Ако изпражнението е сухо или не се повдига лесно, поставете върху него влажна кърпа в продължение на десет минути, за да го омекотите. 
4. Изхвърлете всяка кърпа, използвана за отстраняване на птичи тор, веднага и внимателно измийте ръцете си, може да заразите с някаква болест.

източник:www.autoblog.com

Ръчен сгъваем гараж за автомобил

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest